Hjälp mot impotens och erektil dysfunktion

Impotens kallas numera för erektil dysfunktion. Det här innebär att du kan ha problem med att få stånd eller bibehålla din erektion vid en sexakt. Din erektionsproblematik kan ha en rad olika orsaker och vara tillfälligt; eller bero på en underliggande sjukdom.

Hur du mår psykiskt kan påverka din erektion. Exempelvis om du känner dig stressad, orolig eller nedstämd. Men, besvären kan även uppstå om du har diabetes, hormonrubbningar, hjärt- och kärlsjukdomar. Erektil dysfunktion kan alltså bero på en rad olika tillstånd. För att ta reda på vad dina besvär beror på är det bäst om du besöker en läkare.

Undersökning

För att få hjälp med din impotens och erektil dysfunktion kan du klicka dig vidare här. Om du vet att dina besvär är tillfälliga behöver du inte genomgå en utredning. Har du däremot haft besvär länge bör du kontakta en läkare. Du får då beskriva din livsstil och ni gör en hälsokontroll. Samtidigt tar läkaren även blodprov. Om du har en bakomliggande orsak till dina besvär kommer du få en rekommendation på behandling.

Vad du kan göra själv för att minska risken att du får erektionsproblematik är att motionera, minska i vikt samt avstå från alkohol och nikotin.