Bra med förebyggande tandvård

Vår mun och våra tänder ägnar vi vanligen kanske inte så mycket tid. De finns där, fyller sin funktion, vi borstar tänderna två gånger om dagen och så är det bra med det. Det fungerar också så länge tänder och tandkött håller sig friska. Faktum är dock att vi har mycket att vinna på mer genomtänkt och förebyggande tandvård.

Tidig behandling av tandsjukdomar viktig

Upplever du obehag eller problem från munnen är det viktigt att du söker hjälp så snart som möjligt. Tandvärk är ofta ett av de första tecknen på att något inte står rätt till, men det kan också handla om exempelvis ömt eller blödande tandkött. Det går dock att bota många tandproblem relativt enkelt om de upptäcks tidigt.

Välj rätt tandläkare

En erfaren och professionell tandläkare kan självklart hjälpa dig med problem som redan uppstått, men de kan också erbjuda information och utbildning i hur du bäst tar hand om dina tänder. Ett besök hos en tandhygienist är en god försäkring mot framtida problem. När du väljer tandläkare eller tandhygienist kan det vara bra att kontrollera att de är anslutna till Försäkringskassan, så att du kan ta del av Allmänt Tandvårdsbidrag (ATB), Särskilt Tandvårdsbidrag (STB) samt Högkostnadsskydd.

Ta en titt online för att hitta tandvård anpassad efter just dina behov.