Ett mindre farligt alternativ till cigaretter

Rökning av cigaretter bidrar till att du får i dig flertalet giftiga ämnen som skadar din hälsa allvarligt. Du ökar risken för sjukdomar som exempelvis cancer. På grund av det beroendeframkallande ämnet nikotin som finns i cigaretter kan det vara svårt att sluta röka. Det finns flera olika alternativ till att röka, som exempelvis snus, tobaksfritt snus, nikotintuggummi men även vape och e-cigg.

Vape och e-cigg

Idag finns bland annat vape och e-cigg som alternativ till att röka cigaretter. Det är en batteridriven apparat med en elektrisk förångare som omvandlar en blandning av vatten och andra ämnen till en luktfri ånga. Den här blandningen kallas för e-juice eller e-vätska och innehåller propylenglykol, vegetabilisk glycerin, smakämnen och kan innehålla niktion. På marknaden finns många olika smaker, allt i från fruktigt till godis och så vidare.

De finns i olika former, färger och storlekar. När du tar ett bloss från en vape eller e-cigg andas du in ånga istället för rök, som även innehåller nikotin och smakämnen. De innehåller dessutom inte tobak vilket är en stor fördel i sig också för din hälsa. Tillbehör till den här typen av produkt finns i mängder, som du kan hitta bland annat på Vapify.