För dig med ryggproblem

Problem med ryggen kan komma i alla åldrar och visar sig olika på nästan alla personer. Problemen gör många gånger att du inte kan njuta av livet som du brukade. Som tur är finns det hjälp att få om du har ryggproblem och många gånger behöver du inte ens gå till en läkare för att slippa ryggont.

Hållningen

Många problem leder tillbaka till din hållning, alltså hur du sitter ner och hur du står. Hållningen kan vara svår att rätta till eftersom du många gånger har haft dålig hållning i många år och musklerna har vant sig. Men det finns hjälpmedel som hjälper dig få en bättre hållning. Kom ihåg att det tar tid och att inte göra saker för fort, det kan leda till att du förvärrar dina problem.

Arbeta mer ergonomiskt

En annan sak du måste tänka på är hur du jobbar med ergonomin. Se till att sitta rätt när du arbetar. När du ska göra lyft så lyft med benen istället för ryggen för att slita så lite som möjligt på din rygg och dina leder. En bra ergonomi kommer bland annat göra att du slipper problem när du blir äldre.