Att försöka bli gravid

För vissa är det enklare att bli gravid än för andra men du ska ändå vara medveten om att det vanligtvis dröjer upp till ett år innan det händer. Det finns dock en del saker du kan göra för att optimera dina chanser. Bland de vanligaste tipsen för att lyckas blir gravid finns:

  • Minska kaffeintaget
  • Håll koll på din vikt
  • Säkra ditt intag av järn och folsyra

Koffein, övervikt och vitamin- och mineralbrist är vanliga anledningar till att det kan ta lite längre tid att blir gravid. Även din ålder spelar roll för hur enkelt det är. Det är speciellt kvinnans ålder som spelar in både för möjligheterna att bli befruktad och riskerna i graviditeten.

Använd hjälpmedel

Det finns en del hjälpmedel som du kan införskaffa dig för att öka chansen att du blir gravid. Ett av de allra vanligaste hjälpmedlen är ägglossningstest. De kan fastställa när det är störst chans för en befruktning att ske. De fungerar som ett graviditetstest genom att du testar ditt urin.

Det kan vara väldigt frustrerande att försöka bli gravid gång på gång och inte lyckas. Om ni har försökt i över ett år kan det vara klokt att genomföra en fertilitetsutredning. Lycka till!